Advocaten voor ondernemers

Voor bedrijven, van groot tot klein, is af en toe een advocaat nodig. Van het regelen van eenvoudig juridisch advies tot het uitwerken van complexe zaken, het helpt om iemand te hebben die de details van de wet kent. Voor ondernemers komen al gauw juridische knelpunten met betrekking tot contracten en overeenkomsten met partners of medewerkers ter sprake. Het werkt veel veiliger en prettiger als u wordt ondersteund door een deskundige advocaat, uitgerust met alle benodigde vakkennis om u te helpen. Ook achter in Twente heeft u keuze uit vele advocatenkantoren, maar de diensten die worden aangeboden zijn veelal hetzelfde. Van het opzetten van contracten tot het verdedigen van uw bedrijf in de rechtbank, een advocaat kan u veel kopzorgen besparen.

Het ene recht is het andere niet

Advocaten kunnen zich in vele soorten recht specialiseren, ieder met een focus op een specifiek deel van het bedrijfsleven. Onroerend goed- en bouwrecht behandelen alles op het gebied van de bouw van onder meer kantoorgebouwen en warenhuizen. Van vergunningen tot documenten met betrekking tot het veilig kunnen opslaan van gevaarlijke materialen. Dicht daarbij staat het huurrecht, voor als u bedrijfsruimte van iemand anders huurt. Ook hier is het belangrijk om goed op papier te hebben wat waar opgeslagen mag worden en wat de details van het huurcontract zijn.

Ondernemingsrecht

Advocaten op het gebied van ondernemingsrecht specialiseren zich in geschillen tussen aandeelhouders en leden van een onderneming. Ook interne conflicten kunnen hier uiteindelijk terechtkomen, maar dit komt niet al te vaak voor.

Arbeidsrecht

De centrale basis van uw bedrijf zal de arbeidsovereenkomst zijn. U maakt afspraken om arbeid uit te voeren naar gelang het Nederlandse arbeidsrecht. Dit komt uiteraard met juridische haken en ogen en met een bedreven advocaat zorgt u dat er geen onverwachte problemen optreden. Zorg ervoor dat u te allen tijden een antwoord heeft op vragen over cao’s, vakantiedagen, arbeidsloon of zwangerschapsverlof, met een advocaat op maat.