Eigen haarkleur: van blond terug naar donker

Een blonde haarkleur of blonde highlights voelen vaak als de ultieme zomer statement! Blond laat ons stralen en heeft een aantrekkingskracht op veel mannen en vrouwen. Er wordt een hoop tijd en geld in een blonde look gestoken. Vooral de strijd tegen uitgroei is een kostbare strijd, een die doet terug verlangen naar je eigen haarkleur. Voor iedereen die blond moe is hebben wij tips om een haarkleur fail te voorkomen en een stukje herkenning.

Vooral in de lente en zomer maanden willen veel vrouwen een jonge en vooral frisse look. Onze zon gebruinde huid samen met een blonde balayage geven ons een heerlijk gevoel. Diezelfde zon houd onze blonde fijn ingezette highlights mooi assig. Precies zoals we ze graag zien en geheel volgens trend. Toch kan de blijdschap over je nieuwe haarkleur ook weleens omslaan in pure frustratie als uitgroei je grootste vijand wordt.

eigen haarkleur terug

Eigen haarkleur terug willen

Er zijn zoveel tinten blond; asblond, goudblond, strawberry, champagne en platinablond, dat je haar er steeds weer anders uit komt te zien. Zelfs het licht kan hierin een groot verschil maken en ervoor zorgen dat je flets lijkt. Niet het effect dat je wilt bereiken met de kleur van je kapsel.

Naast deze frustratie ben je de frequente kappersbezoekjes ook zat, ze doen je budget slinken en kosten veel tijd. Door deze keerzijde van blond geverfd haar, wil je niks liever als je eigen haarkleur terug. Maar hoe pak je dit goed aan en voorkom je een haarverfblunder?

Voorkom een haarverfblunder

Nu “Blondes have more fun” niet langer voor jou opgaat en je je haar weer donkerder wilt verven, zijn er een aantal tips die je hierbij goed kunnen helpen.Terug gaan naar donkerder haar is niet zo simpel als je misschien verwacht had. Er bestaat een grote kans dat als je zelf aan de slag gaat met verven, dat je een oranje of zelf groene gloed over je haar krijgt.

Door het blonderen is je haar minder gezond en sterk als voorheen en wil je echt voorkomen dat je haar nog veel vaker geverfd moet worden. Daarnaast voelt geen enkele vrouw zich prettig met een mislukte haarkleur en wil je een geslaagde verandering aanbrengen.

Eigen haarkleur tips

Tip 1. Don’t DIY

Voorkom een haarverfblunder en laat deze kleurverandering van licht naar donker aan een ervaren haarstylist over. Zij weten als geen ander hoe ze je terug kunnen helpen naar je eigen haarkleur. Mocht je echt niet naar de kapper willen, ga dan naar een kappersgroothandel en laat je adviseren. Zij weten veel over hun haarproducten en kunnen je ook op weg helpen.

Eigen haarkleur terug

Tip 2. Kies voor lowlights

Als je nog twijfelt om geheel terug te gaan naar je eigen kleur en bang bent dat je je blonde balayage gaat missen. Dan zijn lowlights de ideale oplossing. Van blond naar donker kun je met lowlights subtiel doen en hiermee creëer je direct mooie kleurverschillen. Vanaf nu is uitgroei zelfs een goede vriend, die deze look afmaakt.

Tip 3. Ga voor één tint donkerder

Van geblondeerd haar terug gaan naar je eigen haarkleur, is net zo ingewikkeld als van donker naar licht gaan. Niet alleen de stappen die ervoor nodig zijn, zijn gecompliceerd. Ook onze eigen besluiteloosheid is een ding en daarom is het een goed advies om één tint donkerder te gaan. Dit geeft je de kans om te wennen aan je nieuwe ‘donkerdere’ look en maakt de verandering minder schokkend.

Tip 4. Bye Balayage, Hello Bronde!

Balayage is natuurlijk nog steeds prachtig maar Bronde is de trend die een stuk makkelijker en goedkoper in onderhoud is. Wat is Bronde? Bij deze look zit je haar als het ware tussen twee haarkleuren in. Je bent geen brunette maar ook geen blondine, je zit ergens op een prachtige manier tussen.

eigen haarkleur terug

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to site top