Besparen op je bedrijfsverhuizing

Als je een nieuw bedrijf hebt, of gaat verhuizen om een nieuwe start te maken, kan de kosten die erbij komen kijken zwaar tegenvallen. Gelukkig kun je op verschillende dingen besparen.

Verkopen
Ga je verhuizen? Dan kan het zijn dat je niet je oude meubels allemaal meeneemt. Online zijn er genoeg websites waar je je oude gebruikte meubels kunt aanbieden. Er zijn genoeg mensen die hier interesse in hebben. De nieuwprijs zul je er uiteraard niet voor krijgen, maar het blijft toch een bijdrage aan een nieuwe inboedel. Als je een nieuw bedrijf bent zal dit hulpmiddel helaas niet voor jou gelden.

Zelf verhuizen
De meubels die je overhoud en mee wilt verhuizen naar een nieuw kantoor, kan je laten vervoeren door een verhuisbedrijf. Echter kan dit een duur grapje worden. Je kan ook kijken naar wat het kost om zelf een busje te huren. Of misschien zelfs een busje met aanhanger (Let op; vanaf een bepaald gewicht is er een ander rijbewijs nodig). Het verhuizen van kleine spullen is handiger in een verhuisdoos. Deze kunnen alleen erg duur zijn. Kijk daarom op Marktplaats of gebruik andere kartonnen dozen die je bij de supermarkt gratis kan meenemen. Let er wel op dat een verhuisdoos een stuk steviger is. Het zou jammer zijn als de spullen door de onderkant van de doos er weer uitkomen.

Zelf klussen
Moet het nieuwe kantoor worden opgeknapt? Kijk welke kennis je zelf hebt om niet alles te hoeven uitbesteden. Komt er kliklaminaat? Dan is dat eenvoudig zelf te leggen. Ook het verven van deuren en kozijnen kan vaak zelf worden gedaan. Wil je nou echt dat het er perfect uitziet is het natuurlijk beter iemand in te huren. Vergelijk verschillende bedrijven en kijk welke het voordeligste is. Nog een manier om te besparen op het pand is door zelf meubels in elkaar te zetten. Hierbij moet je vooral denken aan bureaus. Bij een bouwmarkt kun je goede kwaliteit meubelhout halen, welke ze precies voor je op maat kunnen zagen. Hierna hoef je alleen wat poten te kopen en vast te schroeven en voilá; je eigen gemaakte bureau. Waarschijnlijk kun je hier een hoop op besparen. Hulp nodig bij de inrichting van je nieuwe kantoormeubelen? Kijk dan op www.designkantoormeubilair.nl

Geduld
Hoewel je waarschijnlijk zo snel mogelijk alles mooi wilt hebben, is geduld soms ook goed. Starten met wat oudere spullen is geen ramp. Vernieuwen, verbeteren en afwerken kan ook later als je budget het wat meer toelaat.