Beste smartphones van 2016

iphone7Wat is de beste smartphone van 2016? De gemiddelde Nederlander zal een merk als Apple, Samsung of Sony aanwijzen als grote favoriet. Vandaag lanceert Apple haar nieuwste smartphone. De iPhone 7 wordt nu al het grote favoriet genoemd, naast de Samsung Galaxy S7 Edge. Is de terrecht? Hierbij geldt: onbekend maakt onbemind. In Azië zijn vooral merken zoals Elephone, Oneplus en Xiaomi fabrikanten met de meeste populairste smartphones. Chips in flagship toestelen van Samsung of Sony zal je ook vinden in een Elephone of Xiaomi. Wat is nu het grote verschil? Voornamelijk de prijs. De Samsung S7 Edge kost los circa 800 euro. De Elephone P9000 kost slechts 230 euro. Samsung verdient geldt aan het merk door marketing. Dit wil niet zeggen dat de S7 Edge een slecht toestel is. Het is slechts overpriced, gelet op de prijs- en kwaliteitsverhouding. Voor veel Aziatische merken ontbreekt nog een goed servicepunt in Nederland. Desondanks proberen veel fabrikanten de service zo goed mogelijk te maken, doordat je een toestel gratis kunt retourneren in het geval van schade bij garantie.

Elephone P9000

Al enige jaren levert Elephone smartphones in Azië. Nu leveren ze ook uit naar Europa en de Verenigde Staten. In elke prijsklasse hebben ze een toestel. Het nieuwste toestel is de P9000. Een telefoon dat concureert met flagship smartphones van dit moment, zoals de iPhone 7 of S7 Edge. De P9000 is voorzien van 4 GB ddr3 werkgeheugen en een Mediatek octa-core chipset. Met 32 GB aan interne opslog en processorsnelheid van 3.0 Ghz. Dit voor een bedrag van 230 euro. Het toestel is voorzien alluminium en kunstof behuizing, waardoor de telefoon een minder duurzame behuizing heeft dan de S7 Edge. Binnenkort lanceert Elephone een nieuw toestel genaamd de Edge.

Oneplus 3

Een ander topmerk is de Oneplus. Het nieuwe toestel is de Oneplus 3 met 16 GB aan werkgeheugen en een razendsnelle processor. De pixeldichtheid is enorm hoog. Alle specificaties bij elkaar maken het toestel misschien een smartphone met de beste specs van dit moment.

Als je geld wilt besparen op een toestel, maar toch het nieuwste wilt, doe je er goed aan een smartphone te kopen zoals beschreven. Ook kan je ervoor kiezen een tweedehands toestel te kopen. Denk aan een refurbished iPhone bij de webshop Telefoondiscounter.nl