Wil je een e-sigaret kopen?

De e-sigaret is de afgelopen jaren uit gegroeid tot een grote trend, en het lijkt er niet op dat deze trend gas terug gaat nemen. Wil je ook een e-sigaret gaat kopen? Dan is het handig als je ons artikel eens door leest, hier staat de nodige nuttige informatie in.

Een e-sigaret is een elektrisch apparaatje dat e-liquid verdampt (een nicotine houdende vloeistof). Als de e-liquid verdampt is kan de gebruiker van de e-sigaret deze inhaleren om zijn nicotine verslaving te bevredigen.

Een e-sigaret bestaat uit een clearomizer (tank) en een batterij, als de batterij geactiveerd wordt verdampt een verwarmingselement in de e-sigaret de e-liquid waarna de damper deze kan inhaleren.

E-liquid

E-liquid wordt gebruikt in e-sigaretten om mee te dampen, deze is opgebouwd uit stoffen die ook in de Europese voedingsindustrie gebruikt worden. Verder wordt er nog gedestilleerd water aan toegevoegd en eventueel nicotine. 

E-liquids zijn verkrijgbaar in ontelbaar veel smaak variaties, van tabak, fruit, drank, snoep en nog veel meer verschillende smaken. 
Iedere smaak is weer verkrijgbaar in verschillende nicotine gehaltes, de meest gangbare nicotine gehaltes zijn 0, 6, 12 en 18mg nicotine per ml e-liquid. 

Als je wil beginnen met het dampen van een e-sigaret is het handig als je het juiste nicotine gehalte gaat dampen, doe je dat niet dan zal je het dampen niet als prettig ervaren. Om je hiermee op weg te helpen hebben we de volgende tips voor je;

Damp je een e-liquid die te weinig nicotine bevat dan blijf je maar dampen en dampen, je nicotine behoefte wordt dan niet bevredigd. Als dat het geval is adviseren wij je een stap hoger te gaan in het nicotine gehalte. 

Als je e-liquid dampt die te veel nicotine bevat zal je een onprettig gevoel in je keel ervaren en je kunt er duizelig en zelfs misselijk van worden in het ergste geval. Is dat het geval, ga dan een stap terug in het nicotine gehalte.

Waar koop je jouw e-sigaret

Wij adviseren je om jouw e-sigaret te kopen bij een speciaalzaak of een webwinkel die hier in gespecialiseerd is. Zij kunnen je alle benodigde uitleg geven en kunnen je tips geven om het dampen extra prettig te maken.