Frozen the making of

In 2013 is er één van de bekendste animatiefilms geproduceerd, dit is de film frozen. Het verhaal is gebaseerd op het bekende sprookje de sneeuwkoningin van Hans Christian Andersen. Het verhaal voor de film was er dus al, maar het maken van de film ging een stuk lastiger dan ze hadden gedacht. Het project werd al opgestart in 1943, dit ging niet helemaal volgens plan en het project werd toen stop gezet. In het einde van de jaren negentig maakte Walt Disney een eigen versie van de sneeuwkoningin, een aantal mensen hebben een versie voorgelegd maar deze zijn allemaal afgewezen, hierdoor stopte het project definitief. Er was nog steeds interesse om de film te maken, daarom heeft Disney in maart 2010 het project alsnog overgenomen van Pixar.

Een grote uitdaging

Er was nog wel één grote uitdaging die Disney had bij het maken van de nieuwe film frozen. Het animeren van het personage van de sneeuwkoningin was moeilijker dan ze dachten. In het verhaal van Hans Christian Andersen was deze personage namelijk de slechterik, dit wilden ze veranderen. John Lasseter was degenen die de personages veranderde, hij vond namelijk dat ze een te eentonig gezicht hadden en hij heeft het daarom veranderd tot boeiende en relevante karakters en tot dat het verhaal helemaal klopte. Hij heeft besloten dat de hoofdpersonen Anna en Elsa zussen moesten zijn, vanaf hier werd het project pas echt interessant en begon het goed te lopen. Uiteindelijk werd de film in 2013 uitgebracht en was het een enorm groot succes.

Frozen speelgoed

Doordat de film zo populair was over de hele wereld, hebben veel speelgoedfabrikanten hier gebruik van gemaakt. Er werd enorm veel speelgoed op de markt gebracht wat met de film frozen te maken had, fietsen, ballen, hoepels, puzzels, poppen en ga zo maar door. Toen het speelgoed op de markt kwam werd het erg goed verkocht en was er veel vraag naar, dit was voor de fabrikanten en verkopers een groot succes. Er zijn veel verschillende winkels die speelgoed verkopen wat gerelateerd is aan de film frozen. Dit jaar loopt de verkoop iets terug, maar er wordt nog steeds erg veel verkocht en er is ook nog genoeg frozen speelgoed beschikbaar. Hier shop je het leukste frozen speelgoed: http://www.brinic.nl/meisjes/disney-meisjes/frozen.html.