Voorkom een herfstdip: Positieve tips voor, een positief gevoel

We kunnen er niet langer omheen en de bewijzen dat de herfst in aantocht is stapelen zich op. De groene frisse bladeren, liggen inmiddels al in warme tinten op straat en de zon laat zich steeds minder zien. Zelfs de gure wind steekt steeds vaker de kop op, het begin van een herfstdip ligt al snel op de loer! Vooral zomer liefhebbers trekken deze overgang slecht en voelen zich al een stuk minder happy. Het weer kunnen we natuurlijk niet veranderen maar je mood and mindset, is wel iets waar je invloed op kunt hebben. Voorkom een herfstdip en bekijk ook de zonnige kanten van de herfst.

Dat je het einde van de zomer niet staat toe te juichen, begrijpen we echt wel. Je raakt al snel gewend aan blote benen, een lekker kleurtje en de energie voor 10 die we ineens lijken te voelen. Ook heerlijk bakken op het strand, lang nazitten op terrasjes en het relaxen in stadsparken is een groot gemis. Voor sommige mensen valt de herfst zo zwaar dat ze in een heuse herfstdip belanden.

Voorkom een herfstdip en herken de signalen

Die donkere en regenachtige dagen zorgen voor chagrijnige buien en zelfs down dagen. Waarop je nergens voor te porren bent en alles al snel teveel moeite vindt. Het liefst blijf je gewoon thuis tot aan de volgende zomer en las je een naseizoen stop in. Heb jij hier ook last van? Dan zou het weleens kunnen dat je in een herfstdip beland bent en dit is niet zomaar een mode woord. De herfstdip bestaat ECHT!

Dit is vastgesteld in 1981 door psychiater dr. Norman Rosenthal en de kenmerken zijn een futloos gevoel, meer behoefte aan slaap en humeurigheid. De verklaring hiervoor is dat ons lichaam en onze geest moeite hebben met het koudere weer en de donkere dagen. Hiervan raakt ons hormoonstelsel uit balans en wordt er meer melatonine aangemaakt, waardoor je behoefte aan slaap toeneemt. Herken je de symptomen nog van vorig jaar? Dit jaar wordt het anders, jij hebt immers onze ‘Voorkom een herfstdip’ tips en zorgt deze herfst voor een zonnig humeur!

voorkom een herfstdip

Voorkom een herfstdip tips

#Perfectselfie#bos

Richt je focus op dingen die je wél leuk vindt aan de herfst, ieder seizoen heeft naast nadelen ook een hoop voordelen. Je moet ze alleen wel willen zien, vecht tegen de weerstand die je voelt en ga het bos in. Frisse lucht is niet alleen goed voor je, het bos is in de herfst op z’n mooist en laat zich uitstekend lenen voor geweldige foto’s. ” Instagram eat your heart out!” en zeg nou zelf, het is nog leuk ook zo’n boswandeling.

Voorkom een herfstdip en sluit de zomer af

Alles wat voor heimwee naar de zomer zorgt, berg je op. Te starten met de kledingkast, het is niet nodig om aan zelfkwelling te doen. Fleurige zomerjurkjes, spijkershorts, flip flop’s en crop tops weg ermee, tot volgend jaar! Die dagelijkse blik op kleding die je toch niet aan kunt, heb je niet nodig in je leven en deze opruiming geeft je direct een extra happy doel. Herfst shopping spree!

Herfst styling

Haal de herfst in huis en breng verandering aan met accessoires of een nieuwe kleur op de muur. Het is nu weer tijd voor cozy woondekens en sfeervolle kaarsen. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn, ook met een klein budget kun je de uitstraling van je huis veranderen. Gelijk een leuke reden om de deur uit te gaan en vernieuwde energie op te doen.

Nodig een vriendin uit om kringloopwinkeltjes af te gaan en sla potjes, kaarsenhouders en andere sfeermakers in. Of knutsel en versier zelf leuke creaties in herfststijl, dit is ook leuk om samen met de kinderen te doen. Ons enthousiasme voor de herfst begint al langzaam te groeien.

Shop therapie

Er is weer ruimte vrij gekomen in je kledingkast en de winkels vullen zich met meer en méér najaarsmode. Dit is het perfecte excuus om te gaan shoppen, of je dit nou online of tijdens een dagje uit doet. Herfst shoppen is fan-tas-tisch én nu je het gedoe rondom een summerbody kunt loslaten kun je jezelf ook tijdens het shoppen trakteren op iets fouts. Thuisbezorgd, yesss we can!

voorkom een herfstdip

Plan een vakantie en voorkom een herfstdip

Boek een reisje naar de zon en voorkom een herfstdip. Dit geeft je iets om naar uit te kijken en tussendoor een vitamine D boost. Mocht dit geen optie zijn en zorgt je banksaldo voor een dip?

Pinterest is een ‘escape from reality’, fantaseer erop los en plan een fictieve vakantie met je eigen summer time mood bord. Doe inspiratie op voor volgend jaar en ontdek mooie tropische landen. Hierdoor krijg je positieve energie en daar doe je het voor.

“Stay in and Netflix “

De herfst laat zich perfect lenen voor gezellige avondjes thuis en brengt ook een hoop ontspanning. Met een dekentje op de bank en een serie-marathon op Netflix is het leven ook genieten. Of organiseer een spelletjes avond en praat dan stiekem nog even na over de gezellige tijd afgelopen zomer.

 

 

 

 

Tip: Klaar voor een herfst look? Lees dan ook eigen haarkleur terug en ga van blond terug naar donker(der).

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to site top