‘Help, mijn autosleutel werkt niet meer’

Wat is dat toch met die autosleutels, dacht ik laatst. Enkele maanden geleden vertoonde mijn Peugeot autosleutel de eerste tekenen van slijtage. De drukknoppen van de sleutel (de behuizing) kwam een beetje los te zitten. Je past jezelf aan, aan het ongemak, maar naar verloop van tijd werd het steeds vervelender. Heb je dit ook? Lees dat deze blog.

De kwetsbaarheid van sleutels

Veel autosleutels worden op een manier gemaakt dat ze stuk kunnen gaan. Een veelvoorkomend probleem is dat de drukknoppen in de behuizing slijten en los komen te zitten. Op een gegeven moment had ik geen drukknoppen meer en bediende ik mijn auto door rechtstreeks op het electrische raamwerk te drukken. Dit werkte tenslotten ook, dus waarom zou ik de sleutel vervangen?

Stel vervanging niet uit

Nou, dat leggen wij u hier uit. Wanneer de sleutel een defect vertoont aan de drukknoppen of behuizing, dan is de eerste alarmfase al aangebroken. Regel meteen vervanging van de autosleutel. Koop een nieuwe sleulel of behuizing. U zult namelijk merken dat het niet vervangen uitstel tot executie is: de sleutel zal uiteindelijk toch stuk gaan. En daar staat u dan! U wilt net uw autoritje maken, maar u kunt de auto niet ongrendelen. Wees daarom tijdig met het vervangen van autosleutels.

Het kopen van een nieuwe sleutel

Wanneer u een nieuwe sleutel of behuizing aanschaft dan zult u zelf in veel gevallen weinig moeite hoeven doen om de sleutel te activeren. Het omzetten van de behuizing kan iedereen makkelijk doen. Er is een hele grote en gerenommeerde autosleutel webshop waar u sleutels voor alle automerken kunt bestellen en waarbij u bovendien verzekerd bent van een snelle en goede levering. Daarnaast krijgt u op de website en via het bedrijf goede adviezen. Wacht daarom niet te snel met het vervangen van de sleutel, dit voorkomt heel veel leed!