Hoe belangrijk zijn de keepershandschoenen nou?

De keeper is tegenwoordig heel erg belangrijk geworden in het voetbal. De keeper moet ook de juiste spullen hebben om goed te keepen, de allerbelangrijkste voor de keeper is eigenlijk toch wel de keeperhandschoenen als je logisch denkt. Er is zoveel keuze voor een keeper om de juiste keeperhandschoen te kopen van elke soort en elke maat, het is aan de keeper wat hem het fijnste ligt en met welke handschoen hij alles beetpakt. De handschoenen moeten fijn zitten voor de keeper natuurlijk.

Het zijn eigenlijk speciale handschoenen voorzien van een stroeve schuimlaag hierdoor heeft de doelman extra greep op de bal. Voorbeelden van keepershandschoenen zijn regular cut dit zijn platte vingers het is eigenlijk een normale handschoen de stiknaden zijn aan de zijkant, De rollfinger hier is de latex om de vinger heen gerold voor een veel beter grip, en tot slot de negative cut hier zijn de stiknaden van de vingers binnen in genaaid wat bijzonder is hierdoor maakt de doelman meer contact met de bal dit zorgt voor een veel betere gevoel.

Keeperskleding niet te missen!

De keeper heeft altijd een ander kleur dan zijn eigen team dit is er om onderscheid te houden tussen de doelman en de spelers die voetballen. Maar waaruit bestaat nou een keeperskleding? Nou de keeperskleding bestaat uit een keepersbroek dat kan een korte en lange zijn, een keepersshirt dat kan ook uiteraard met een lange of korte mouw. De keepersbroek is een speciale broek dat extra bescherming aanbiedt op plekken dat je als doelman in contact komt met de grond als je duikt. Er zijn keepersbroeken die extra veel bescherming aanbiedt op de knieën en heupen. Dit wordt in het buiteland padding genoemd oftewel kussens in Nederland, deze en vele andere keeperstenues zijn verkrijgbaar op https://www.keepable.nl/.

Waarom een korte en lange broek eigenlijk? Korte broek zit vaak wat prettiger voor keeper en daarom heeft het een voorkeur bij de keepers van tegenwoordig en dit komt omdat je meer bewegingsvrijheid hebt en natuurlijk is de uitstraling erg belangrijk en de korte broek heeft een veel betere uitstraling. Maar de lange broek heeft ook zijn voordelen, steeds meer clubs speken op kunstgras en dat zorgt voor veel schaafwonden of blauwe plekken en met de lange broek voel je de pijn veel minder dan bij een korte broek. En er is natuurlijk lange en korte mouw hier zit niet zoveel verschil in het hangt van de keeper af en word veel gekeken naar de weer als het erg warm is kiezen de keepers vaak voor korte mouw.

Sportkleding

Tegenwoordig doen meer mensen buiten fijne sportkleding aan dat erg fijn zit. Zo zie je dat zelfs bij topsporters. Beroemde merken zoal Nike en Adidas en deze merken ontwerpen steeds meer trainingspakken of andere producten voor de klanten, en het wordt ook nog is veel gedragen door de klanten. Als je gaat hardlopen, lekker voetballen of naar de sportschool gaat iedereen doet sportkleding aan die jou fijn zit dat is een feit. Daarom is het belangrijk dat jij de juiste sportkleding draagt die jou gewoon fijn zit en ook nog is goed past.