Hoe richt je een kantoor goed in?

kantoormeubilair
Ondernemers die een bedrijf starten of willen verhuizen van het ene kantoorpand naar het andere, worstelen vaak met de vraag hoe ze het kantoor gaan inrichten. Als ondernemer moet je met veel zaken rekening houden als je je kantoor gaat inrichten.

Personeel moet prettig kunnen werken

Het personeel moet ontspannen kunnen werken, het liefst op verschillende plekken op kantoor. Die flexplekken op kantoor ervaren de medewerkers in veel gevallen als een stuk vrijheid en werken daardoor vaak veel meer ontspannen dan als ze altijd maar weer op dezelfde plek hun arbeid moeten verrichten. Veel open ruimte en wanden van glas kan ook een open, prettige werkomgeving tot stand brengen. Aan de andere kant is het ook wel weer belangrijk dat het personeel zich goed kan concentreren en niet door harde geluiden of stemmen van het andere personeel wordt afgeleid. In dien zin moet er een balans worden gevonden tussen open ruimtes creëren en privacy.
Uiteraard is het ook van belang dat uw personeel, maar ook u zelf prettig zit en een goede werkhouding heeft. Ergonomische bureaustoelen zijn wat dat betreft dan ook geen overbodige luxe. Ook een functioneel opgeruimd bureau zal de arbeidsproductiviteit alleen maar doen toenemen.

Ruimte besparen

Kantoorruimte huren of kopen is natuurlijk een behoorlijke investering, dus mag het aspect van ruimte besparen best wat aandacht hebben. Met bijvoorbeeld ruimtebesparende roldeurkasten kan al een aanzienlijke winst worden behaald. Je hebt dan immers geen last van deuren die naar buiten openklappen en dus ruimte innemen. Maak in ieder gebruik van de wanden en de hoogte in uw kantoor en zorg ervoor, dat uw werknemers ruimte hebben op hun werkplek.

Klantgerichtheid

Natuurlijk is de receptiebalie het visitekaartje van uw bedrijf. Als de klant binnenkomt is het belangrijk dat hij of zij een goede indruk krijgt van uw onderneming. In die zin mag er best wat extra aandacht worden besteed aan een mooie ontvangstruimte en receptiebalie. Zorg er in ieder geval ook voor dat een en ander netjes is. Als een (potentiele) klant na een afspraak met u op kantoor weer vertrekt, is het slim om bijvoorbeeld bij de uitgang relatiegeschenken neer te leggen die meegenomen kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan pennen met uw bedrijfslogo of een leuk T-shirt met de naam of logo van uw onderneming erop gedrukt.
Ook als u uw klanten ontvangt in de directiekamer, spreekt het voor zich dat dat in een stijlvolle omgeving gebeurt. Zorg voor een mooi directiebureau en een mooi aangeklede ruimte, zodat uw klant zich prettig en op zijn gemak kan voelen. In ieder geval kan een goede kantoorinrichting ervoor zorgen dat uw klant net even sneller in zee zal gaan met u en dat uw personeel gemotiveerd en ontspannen kan werken. Daardoor kunt u ook uw personeel beter in uw onderneming houden.