Internetsparen

Verschillen in rente bij internetsparen

Tegenwoordig zijn er veel mensen die via internet hun geld sparen, en dus ook hun spaarrekening beheren via internetbankieren. Vooral de jongere generatie, die goed bekend is met de computer en het internet, vindt het tegenwoordig heel gewoon om al hun zaken, en dus ook hun geldzaken, via internet te regelen.

Wat is internetbankieren eigenlijk?

Internetbankieren is het beheren van je bankzaken via internet, met behulp van een soort apparaatje waar je je pinpas in kunt doen, of met behulp van een gebruikersnaam en wachtwoord of andere codes. Internetbankieren kan dus ook met je spaarrekening. Je kunt hiermee te allen tijde je saldo bekijken, geld storten en opnemen of overschrijvingen doen. Bijna alle banken bieden tegenwoordig internetbankieren, maar niet elke bank kan jou de hoogste rente bieden. Daarom is het verstandig om wel eerst even te vergelijken bij welke bank je het hoogste rendement kunt halen.Je kunt individueel een rekening openen, maar je kunt ook een gezamenlijke internet spaarrekening hebben, bijvoorbeeld met je partner of een familielid.

Kenmerken van de rente bij internetsparen

Sommige banken die internetsparen aanbieden, doen dit onder een aantal voorwaarden zoals de voorwaarde dat er een minimuminleg is per maand, of dat de rente niet gegarandeerd is en na twee maanden ineens weer lager is dan beloofd.
Verder is het meestal zo dat een internetspaarrekening met beperkingen een hogere rente oplevert dan een internetspaarrekening zonder beperkende voorwaarden.
De rente bij internet sparen is vaak hoger dan de rente die voor gewone spaarrekeningen wordt gehanteerd. Dit is zo omdat de bank minder kosten hoeft te maken omdat zaken als overschrijvingen en afboekingen online worden afgehandeld. Dit scheelt de bank tijd en geld, want er komt bijvoorbeeld in ieder geval al geen personeel aan te pas wat betaald moet worden en er hoeft minder persoonlijke service geboden te worden.
Aandachtspunten rente bij sparen via internet
• De grote voordelen van een internet spaarrekening zijn dat je 24 uur per dag inzicht hebt in je actuele spaarsaldo en dat de overboekingen heel snel verwerkt worden, namelijk meestal binnen een paar minuten.
• En misschien nog wel het belangrijkste is dat het rendement hoger is bij een internet spaarrekening omdat je vaak een hogere rente krijgt dan op een gewone

Spaarrekening.

• Dat je zo gemakkelijk bij je spaargeld kunt kan tegelijkertijd ook een nadeel zijn, vooral voor mensen die snel geneigd zijn om hun spaargeld aan te breken.
• Een punt wat nog steeds een nadeel is, is dat ondanks alle veiligheidsmaatregelen van de banken een online spaarrekening toch nog niet 100% veiligheid kan bieden.
Er is een voorlichtingscampagne die gemaakt is door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) dat het ‘3x moet kloppen’.
o Deze regel houdt in dat op de eerste plaats de PC-beveiliging van de gebruiker up-to-date moet zijn.
o Vervolgens moet goed gecontroleerd worden of de website waarop wordt ingelogd ook echt die van de bank is.
o Ten derde moeten de betalingen altijd goed gecontroleerd worden voordat je op ‘opdrachten verzenden’ klikt.
Het is namelijk nog steeds zo dat er ‘internet-dieven’ zijn die het geld naar andere rekeningen kunnen loodsen. Zorg er dus altijd voor dat het in ieder geval 3 x klopt!

Geld maken

Met het internet heb je niet alleen opties om te sparen. De groei van internet de afgelopen jaren heeft ervoor gezorgd dat mensen enorm hebben kunnen capituleren met betreft het geld maken. Denk aan webshops, of marketing via het internet. Er is duidelijk wel een mogelijkheid om via een website je geld te maken. Om ervoor te zorgen dat je website optimaal presteert kan je natuurlijk langs full service reclame bureaus om je website te verbeteren.