Christien Meindertsma Solo

Tilburg
zaterdag 11 februari 2012 t/m zondag 03 juni 2012

In het Audax Textielmuseum Tilburg is de eerste solotentoonstelling met het werk van ontwerper Christien Meindertsma (1980) te bezoeken. Volgens haar is de consument vaak vervreemd van de oorsprong van dagelijkse producten. In haar werk staat het onderzoek naar deze oorsprong centraal. Vanuit dit onderzoek ontstaan nieuwe producten, waarbij ze vaak ambachtelijke en lokale bedrijven betrekt.
Bekende projecten van Meindertsma zijn: PIG 05049, One Sheep Sweater, en Oak Inside.
De recente projecten One sheep sweater 2011, Wild bone china en Wild tea herbarium beleven hun primeur op de tentoonstelling, en het project 49 Prairieplants is voor het eerst in Nederland te zien.
 
De tentoonstelling
Naast de projecten die Christien Meindertsma in de afgelopen negen jaar heeft ontwikkeld, zijn ook enkele films van Roel van Tour op de tentoonstelling te zien, zoals die over het vlasproces en over het schaapscheren.

Zeeuws Museum
Van 12 november 2011 t/m 23 september 2012 is in het Zeeuws Museum in Middelburg de tentoonstelling 'Christien Meindertsma - Vlas (Kavel Gz 59-west)' te bezoeken. Gedurende de periode van 11 februari tot 3 juni bieden beide musea 50 % korting op elkaars entreekaartje.

Locatie

Audax Textielmuseum Tilburg
Goirkestraat 96
5046 GN
Tilburg

Contact

http://www.textielmuseum.nl/