De 20ste eeuw aangekleed

Hasselt (BE)
zaterdag 23 juni 2012 t/m zondag 06 januari 2013

Modemuseum Hasselt maakt een reis door de tijd: van het oriëntalisme en de Roaring Twenties tot de revolutionaire sixties, de anti-mode en de avant-garde. Het eindstation? De explosie van verschillende modestijlen aan het einde van de 20ste eeuw. 

De tentoonstelling 'Dressing the 20th Century/ De 20ste Eeuw Aangekleed' is een bijzondere selectie van topstukken en nieuwe aanwinsten uit de collectie van het Modemuseum. De expo focust op internationale bewegingen en hoogtepunten, en onderzoekt hoe het begrip mode steeds een andere invulling krijgt. Zo is de exclusieve sfeer van de Parijse couture begin 20ste eeuw opgeheven door een instant globale toegankelijkheid van mode via het internet. 

De stijlvol ingerichte tentoonstelling geeft in vogelvlucht een aardig overzicht van de afgelopen eeuw en bewijst weer eens dat mode in retrospectief vaak een andere betekenis krijgt.

Locatie

Modemuseum Hasselt
Gasthuisstraat 11
3500 Hasselt

Contact

telefoon:
+32 11 23 96 21

e-mail:
modemuseum@hasselt.be

Url

http://www.modemuseumhasselt.be/#/tentoonstelling/dressing-the-20th-century-de-20ste-eeuw-aangekleed-women-s-fashion-in-the-designer-era-vrouwenmode-in-de-eeuw-van-de-ontwerper/nl/id/116