Design &Foam

Amsterdam
donderdag 19 juli 2012 t/m zondag 21 oktober 2012

Het zogenoemde ‘Dutch Design’ is herkenbaar als minimalistisch, experimenteel, innovatief, onconventioneel en met humor. Het werk van een groot aantal Nederlandse fotografen kenmerkt zich hierdoor, aldus &Foam, de conceptstore van het fotografiemuseum Amsterdam (FOAM) aan de Vijzelstraat.

Design en fotografie is het thema van Design &Foam, een in-store expositie met onder andere werk van het fotografenduo Scheltens & Abbenes en in samenwerking met Premsela is er een randprogramma ontwikkeld waarin de relatie tussen design en fotografie aan bod komt. 

Elk kwartaal staat de winkel in het teken van een thema. Na mode en muziek is nu het nu dus de beurt aan vormgeving. Ook het assortiment van de &Foam shop is aangepast met (fotografie)boeken, (maga)zines, posters, t-shirts, tassen en prints gericht op fotografie en design. 

Bijzonder is de samenwerking van &Foam met Fabrica, een onderzoekscentrum voor communicatie dat in 1994 werd opgericht door Luciano Benetton (die van het kledingmerk, ja) en fotograaf Oliviero Toscani, die controversiële reclamecampagnes met thema’s als honger en aids voor het merk bedacht. Jaarlijks verblijven veertig creatieve jonge mensen uit de hele wereld in het Italiaanse Treviso om nieuwe communicatieconcepten met multimedia, film, fotografie, muziek en design te ontwikkelen. Design &Foam exposeert (en verkoopt) de Fabrica collectie Still Lights, die bestaat uit zeven stukken, geïnspireerd op de basis principes van fotografie: kader, voorwerp en licht. Elk stuk, wat als een meubelstuk, object of installatie kan worden beschouwd, is opgebouwd uit drie elementen: een kader, een voorwerp en een lichtbron.

Locatie

&Foam
Vijzelstraat 78
1017 HL Amsterdam

Contact

e-mail:
info@foam.org

telefoon:
+31 (020) 7600489

Url

http://www.foam.org/andfoam