Gielijn Escher - Leven voor affiches

Rotterdam
zaterdag 02 juni 2012 t/m zondag 30 september 2012

Affichemaker en -verzamelaar Gielijn Escher (1945) is dit jaar vijftig jaar actief. Reden voor Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam om een tentoonstelling aan hem te wijden. 

Aartsconservatief of eigenzinnig. Hoe het ook zij, Gielijn Escher raakt voor zijn grafische kunst de computer niet aan. Geen van zijn aanplakbiljetten is daarom in full colour gedrukt (dat wil zeggen: met de standaard drukkerskleuren) maar met kleuren die hij zelf bepaalt. Tot voor kort sneed hij zelf alle films waarmee de offsetplaten of de zeeframen belicht werden, een werkwijze die vandaag de dag nog zelden voorkomt. Hoewel hij zichzelf daarmee onontkoombaar uit de markt prijst, geeft het zijn werk een unieke beeldtaal die in het museum buitengewoon goed uit de verf komt. 

De expositie bestaat uit ongeveer zestig affiches die Escher zelf heeft ontworpen en evenzoveel affiches uit zijn eigen verzameling. Tegelijk met de tentoonstelling verschijnt een publicatie over hem met een tekst door Mienke Simon Thomas, conservator Toegepaste kunst en Vormgeving van het Boijmans.Beeld: Gielijn Escher, Affiche De kat in de reklame, tentoonstelling in het KattenKabinet, 1994, zeefdruk

Locatie

Museum Boijmans Van Beuningen
Museumpark 18-20
3015 CX Rotterdam

Contact

010 44.19.400

info@boijmans.nl

Url

http://www.boijmans.nl/nl/7/kalender/calendaritem/1147/gielijn-escher-leven-voor-affiches