Solotentoonstelling Iris van Herpen

Groningen
zaterdag 24 maart 2012 t/m zondag 23 september 2012

Het Groninger Museum presenteert de eerste grote solotentoonstelling van Iris van Herpen (1984). In deze tentoonstelling is een overzicht van haar werk te zien vanaf 2008 tot heden. Ook een selectie van haar meest recente werk als Capriole en Micro zullen worden getoond.

Iris van Herpen is een van de opvallendste jonge modeontwerpers van dit moment. Van Herpen staat bekend om haar opmerkelijke outfits waarbij zij traditioneel vakmanschap en noest handwerk combineert met innovatieve technieken. Van Herpen beschouwt mode als een vorm van zelfexpressie waarbij zij haar associaties en fascinaties over de werkelijkheid van alledag vertaalt naar haar collectie. Elke collectie heeft zijn eigen verhaal waarin draagbaarheid niet het uitgangspunt is, maar het creëren van een nieuw silhouet des te meer.

Iris van Herpen studeerde in 2006 af aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en liep stage bij onder meer Alexander McQueen. Zij startte in 2007 een label onder haar eigen naam en in 2010  lanceerde zij in samenwerking met United Nude een schoenenlijn in gelimiteerde oplage.

Bij deze tentoonstelling verschijnt ook het eerste boek over de couture collecties tot heden van Iris van Herpen. Deze publicatie bevat een begeleidend essay van modejournalist Jean Paul Cauvin en een voorwoord van Sue-an van der Zijpp en Mark Wilson, tevens de curatoren van de tentoonstelling (Uitgever BAI, €38,50).

Foto: Bart Oomes

Locatie

Groninger Museum
Museumeiland 1
9711 ME Groningen

Contact

050-3 666 555

info@groningermuseum.nl

Url

http://www.groningermuseum.nl/