TEGENPOLEN. We want to be modern

Arnhem
zondag 27 mei 2012 t/m zondag 02 september 2012

Pools design 1955-1968

'We want to be modern' is de eerste tentoonstelling in Nederland over Pools design uit de jaren ’50 en ’60. Voor het Westen is dit een onbekende periode uit de Poolse designgeschiedenis. Er zijn meer dan 200 objecten te zien, waaronder meubelen, keramiek, glas en textiel. De tentoonstelling belicht het belang van objecten uit het dagelijks leven en hoe zij uitdrukking gaven aan de Poolse identiteit. Het is een periode waarin het gebruik van kleuren, vormen en materialen werd beïnvloed door abstracte kunst, organische vormen en westerse vormgevers als Alvar Aalto en Charles en Ray Eames. De objecten komen uit de collecties van het Nationaal Museum in Warschau.

'We want to be modern' toont onder meer objecten van: Roman Modzelewski, Teresa Kruszewska, Maria Chomentowska, Jan Kurzątkowski, Czesław Knothe.

Onder de titel TEGENPOLEN presenteert het MMKA een drieluik waarin Poolse kunst en design uit het recente verleden naast de Poolse actualiteit wordt getoond. Klik hier voor meer informatie over de drie tentoonstellingen.

Beeld: Teresa Kruszewska, muszelka, 1956, multiplex berkenhout. Bruikleen Muzeum Narodowego w Warzawie/National Museum Warsaw

Locatie

Museum voor Moderne Kunst Arnhem
Utrechtseweg 87
6812 AA Arnhem

Contact

mmkarnhem.nl