Tips voor kamperen

Ga je binnenkort kamperen en heb je geen idee wat je mee moet nemen of waar je allemaal aan moet denken? Geen paniek! Daar zijn namelijk hele handige checklists voor. Daarnaast is het ook wel handig om een aantal dingen mee te nemen ter voorbereiding op de trip. Geen paniek dus! Hier lees je namelijk de tips die je gaan helpen om een leuk avontuur te maken van je kampeer trip.

Slecht weer

Je probeert altijd je kampeer trip te plannen als het het fijnste weer is. Helaas heb je dit echter niet allemaal zelf in de hand. Een spontante regenbui of storm kan de boel flink even door de war gooien. Het is daarom belangrijk om bij het opzetten van je tent goed te kijken of de haringen goed in de grond vast zitten. Je wilt namelijk niet dat je tent los komt van de grond en kans heeft om door de wind meegeblazen te worden. Daarnaast is het ook handig om te kijken naar het materiaal van je tent. Veel tenten kunnen wel een regenbuitje hebben. Kijk nog even goed of jouw tent van geschikt materiaal is als er plotseling wel een regenbui los barst. Niks is vervelende dan ‘s avonds te moeten gaan slapen in een natte tent en natte slaapzak. Zet de haringen van de tent dus goed strak.

Veiligheid

Tijdens kamperen heb je ook te maken met elektriciteit en het aansluiten van gas. Om hier veilig mee om te gaan is het handig om je elektrische installatie te voorzien van zekeringen en van een aardlekschakelaar. Dit voorkomt namelijk kortsluiting. De aardlekschakelaar schakelt de stroom uit wanneer er stroom lekt en neemt als het ware de spanning weg. Ook is het belangrijk dat je gebruik maakt van kabels van goede kwaliteit. Let hierbij op of ze waterdicht zijn. Gebruik je verlengkabels op de camping? Let er dan op dat deze niet op de grond liggen. Bij een regenbui is dit namelijk erg gevaarlijk en loop je de kans dat je zonder stroom op de camping zit.

Daarnaast is het handig om je te laten adviseren in de kampeerwinkel. Ook de checklists op het internet helpen je bij het inpakken van de juiste spullen. Het is aan te raden om voor dat je op vakantie gaat de tent al een keertje op te zetten. Dit bespaart veel frustratie. Tot slot natuurlijk niet vergeten te genieten van je heerlijke vakantie.

tripkamperen