Kinderen op een nieuwe manier de basis van elektronica en programmeren aanleren

Experimenteer kistVeel kinderen vervelen zich op school of kunnen de les juist niet bijhouden. Daarom zitten ze liever thuis achter de computer waar ze zelf kiezen wat ze doen. Wil jij als ouder dat je kind een leuke hobby heeft maar dat hij of zij hier ook iets van leert? Dan hebben wij een leuk idee!

Bij KidsExperienceCenter leren kinderen de basis van elektronica en programmeren op een leuke manier. Waarom elektronica en programmeren vraag je je af? Daar komen we later op terug. Het is belangrijk dat kinderen op hun eigen tempo kunnen werken, zo nemen ze de tijd om alles te begrijpen en raken ze niet gefrustreerd wanneer ze iets niet snappen. Ook leren kinderen sneller door te doen. Dit betekent dus dat alleen theorie lessen vaak als saai worden gezien en de concentratie is dan al snel ver te zoeken.

De KidsExperienceCenter methode

Naast e-learning lessen op de website, compleet met theorie maar ook met handige video’s, sturen wij de leerlingen ook een experimenteer doos. Het pakket bestaat uit 25 lessen die we Experiences noemen. Waarom deze naam? Omdat er bij elke les een leuk experiment hoort dat de leerlingen zelf gaan doen. In de experimenteer doos zit een Arduino UNO, een multimeter en veel componenten die nodig zijn voor de experimenten.

Stap voor stap leggen we de basis van elektronica en programmeren uit en de kinderen werken op eigen tempo, totaal zelfstandig. Als ouder hoef je niet te helpen. Als de leerling toch ergens moeite mee heeft kunnen er vragen worden gesteld op de website aan andere leerlingen.

Zoals je ziet zal je kind dus zelfstandig leren werken maar soms ook samenwerken met andere leerlingen. Ze leren hoe ze een vraag duidelijk moeten stellen, en hoe ze antwoord kunnen geven op vragen van anderen.

Waarom elektronica en programmeren?

Omdat wij hier veel toekomst in zien. Er zijn tegenwoordig veel goede opleidingen waarmee jongeren een interessante baan kunnen vinden. Kennis van elektronica en programmeren komt van pas in enorm veel beroepen, meer dan je zou denken. Met behulp van dit pakket kunnen kinderen erachter komen of ze interesse hebben in zo’n opleiding. Willen ze hier later niet mee verder? Dan hebben ze alsnog leuke dingen geleerd en nieuwe vaardigheden opgedaan. Op onze blog lees je meer over de toekomst van elektronica en programmeren.