Lichaamshouding op kantoor

Tegenwoordig wordt er op kantoren steeds meer op laptops gewerkt en gaan de computers de deur uit. De bedrijven van nu hebben steeds minder vaste werkplekken en maken veel gebruik van flexplekken. Dit houdt in dat je eigenlijk iedere dag ergens kan gaan werken, dit wordt ook wel het ‘nieuwe werken’ genoemd. Aan het nieuwe werken zitten veel voordelen, maar er zijn ook nog wel een aantal nadelen te bedenken. Eén van de belangrijkste mogelijke nadelen is dat de lichaamshouding nog wel eens slecht kan worden hierdoor. Je hebt er mee te maken dat je jezelf steeds moet aanpassen aan een nieuwe werkplek. Het komt ook steeds vaker voor dat je alleen moet staan voor een hoger bureau. Sommige mensen zijn het ook niet gewend om veel te staan en dit kan vanzelfsprekend ook problemen opleveren moet je algemene postuur. Het kan ook belangrijk zijn om dezelfde kantoorartikelen te hebben bij een bureau, dat wil zeggen dat je dezelfde bureaustoel hebt en de tafels allemaal op dezelfde hoogte.

Flexplekken nieuwe trend op kantoor

Wat de laatste jaren dus steeds meer voorkomt is dat mensen met laptops op flexplekken gaan werken, dit betekend vaak ook dat de werkhouden van de werknemers veranderd. Een computer staat namelijk op een hele andere hoogte dan dat een laptop staat, bij een laptop moet je vaak iets omlaag kijken om het beeld goed te kunnen zien. Het toetsenbord van een laptop is meestal ook wat kleiner dan een toetsenbord van een computer. De flexplekken worden bij veel bedrijven modern ingericht en hier zijn de stoelen die erbij staan vaak stijlvoller dan dat ze comfortabel zijn. Op lange termijn kan dit leiden tot gezondheidsklachten, hierbij kun je denken aan pijn in de spieren, stijve gewrichten of zelf ziekteverzuim. Dit zijn klachten die je als bedrijf wilt voorkomen bij je werknemers, want beide partijen hebben er weinig aan als er veel ziekteverzuim is. Daarom is het ook verstandig om in goed overleg met je werknemers te besluiten welke kantoormachines en meubels zij graag willen zien in het bedrijf op de werkplek. Zij zijn dus de mensen die aan de tafels en stoelen moeten werken.

Goede en comfortabele kantoorstoelen

Als je de juiste artikelen hebt om gemakkelijk van plek te verwisselen, dan komen deze gezondheidsklachten minder voor op het kantoor. Hieronder valt ook dat een goede en comfortabele stoel een must is op flexplekken en ook op gewone werkplekken. Als je 8 uur per dag, 5 dagen in de week op dezelfde stoel moet zitten, dan is het erg fijn en verstandig om een juiste stoel te hebben die comfortabel zit en uw lichaamshouding goed houdt. Er zijn genoeg comfortabele en ergonomische stelen te vinden waar je als werkgever een keuze uit kunt maken voor op het kantoor of voor op de verschillende flexplekken. Er zijn ook hulpmiddelen die je kunt plaatsen op een bureaustoel om zo de stoel ergonomisch, dit kan bijvoorbeeld doormiddel van een rugsteun. Niet alleen de gezondheidsklachten worden verminderd, zo zit je ook een stuk fijner achter je computer of laptop. Bekijk hier de beste spullen voor op kantoor.