Zijn Paddo’s de nieuwe marihuana ?

Als je deze titel leest, zou je kunnen denken aan de psychedelische paddenstoelen als aan een nieuwe soort van initiatiedrug. Maar de waarheid is dat er niets te lachen valt. Net zoals marihuana in brede kringen aanvaard is geworden als een belangrijke en bruikbare plant om een grote hoeveelheid aan kwalen en ziekten en symptomen te behandelen, zo kunnen ook paddenstoelen op gelijkaardige wijze zeer hulpvol zijn. En de mensen beginnen erover te praten.

Recentelijk werd in Montreal het eerste “9/20” evenement gehouden, dat gekend was als de Psilocybine Paddenstoel Dag. Deze datum lijkt wel verdacht veel op de “4/20” van marihuana, zo sterk dat het algemeen aanvaard wordt dat het om die reden in het leven geroepen werd om op zich een eigen versie van de befaamde dag van de marihuana te zijn en dus op die wijze alle enthousiaste paddo-gebruikers bijeen te brengen en een eigen gemeenschap te vormen. De maand zelf diende genoeg verwijderd te zijn van de maand van de marihuana , April, maar dezelfde dag werd wel behouden om de band met marihuana sterk genoeg en duidelijk te benadrukken.

Paddo’s tegenover marihuana.

Tijdens de gebeurtenis in Montreal en elders in verschillende gemeenschappen rond psychedelische paddenstoelen, begonnen de mensen te praten over het hedendaags nuttig gebruik van paddenstoelen. Een wel verrassend gebruik vinden we in de misdaadpreventie. Veel gegevens tonen aan dat paddo’s kunnen gebruikt worden bij gevangenen om recidive te vermijden, en dit in combinatie met therapeutische sessies.

En dat niet alleen, maar paddenstoelen kunnen ook gebruikt worden om bepaalde kwalen te bestrijden zoals verschillende verslavingen, spirituele crisissen en zelfs PTSD. Dit is bijna gelijkend op medische marihuana, in termen van wat het meest gebruikt wordt om te behandelen. Veel gebruikers van zowel marihuana als paddo’s stellen zich nu op als sterke bepleiters van hun helende krachten.

Marihuana wordt natuurlijk anders gebruikt dan paddo’s. Psychedelische paddenstoelen mogen niet op dagelijkse basis gebruikt worden, terwijl medische marihuana dikwijls dagelijks gebruikt wordt om de levenskwaliteit van een mens te verbeteren, als deze te maken heeft met angst, depressie, of andere stoornissen zoals PTSD.

Natuurlijk kunnen marihuana en psychedelische paddenstoelen ook gebruikt worden voor zuiver ontspannende doeleinden. Terwijl marihuana meer algemeen aanvaard wordt , zelfs in de recreationele vorm, worden op een zelfde wijze paddo’s echter nog ver van aanvaard in de doorsnee cultuur.

Paddo’s in de doorsnee cultuur

Terwijl we nog altijd in de marihuana periode verkeren, eerder dan in de periode van de paddo’s, is het toch mogelijk dat die tendensen kunnen veranderen. Als je immers eenmaal de voordelen van één psychedelisch, niet toxische drug (zoals THC, of Tetrahydrocannabinol, die men in marihuana vindt) erkent, is het moeilijk om het feit te ontkennen dat andere (zoals psilocybine, het actieve bestanddeel in paddo’s) ook weldadig zijn. Paddo’s, als een andere soort van psychedelische, niet toxische stof, is dan de volgende logische stap. De paddo scène is wel drastisch veranderd sinds de ‘good old days’ van de hippies. Nu vinden we er vaak openminded, nieuwsgierige jongeren ( zoals college studenten ) die deze soort van evenementen bijwonen, evenals mensen van alle leeftijden dit ze gebruikt hebben omwille van hun helende krachten en ontspannende eigenschappen. Geen tie-dye shirts meer die de aanwezigen domineren, tot grote opluchting van velen.

Wil je meer weten over de paddo’s ? Aarzel dan niet om de websites van Robert Bergman te bezoeken : Ilovegrowingmarijuana.com en Trufflemagic.com.