Rare straatnamen

Voordat we de raarste straatnamen in Nederland en daar buiten gaan opnoemen zijn wij toch benieuwd hoe het tot stand komt. Er word volop gebouwd in Nederland dagelijks komen er nieuwe straten erbij vol met huizen. Alleen hebben die straten ook een naam nodig. Namen zorgen ervoor dat wij makkelijk kunnen vinden waar iemand woont je kunt het invoeren in je navigatie en je komt op de bestemming waar je moet zijn. Straatnamen zijn er ook nodig voor je gas, water en lichten het zorgt ervoor dat alles duidelijk gestructureerd is voor onze samenleving. Maar wie bepaald of regel eigenlijk een naam voor je straat.

Vroeger voor de 19de eeuw werden de straatnamen bedacht door de particulieren. Vanaf 1850 werden de straatnamen geven door de college van de stad. Vaak werden de straten vernoemd naar gebouwen in de buurt, belangrijke mensen die in de straat woonden of bekende bedrijven uit de straat. Het gebeurde ook wel eens in die tijd als mensen gingen verhuizen namen ze ook hun straatnaam naar hun nieuwe onderkomen. Tegenwoordig bepaald de burgemeester en wethouders ervoor wat de straatnamen word. Er is ook een straatnamencommissie sinds 1941 erbij toegevoegd die helpen bij het adviseren van straatnamen. Verzoeken voor straatnaamgeving worden door gebiedscommissies en burgers gedaan. In elk land word het op een andere manier gedaan. Als je kijkt naar de amerikanen werken ze met een systeem waarbij de straten een nummer hebben met een windstreek ( noord zuid oost en west). Nog niet alle straten in de wereld zijn voorzien van straatnamen. Zeker in gebieden waar er weinig inwoners zijn hebben ze nog geen straatnamen.

Er zijn een hoop straatnamen bij gekomen. Toch zitten er een aantal bij die ongelukkig gekozen zijn of dit bewust of onbewust is gebeurd is nog maar de vraag. Sommige zijn echt lachwekkend en andere echt bizar voor woorden. Je zou bijna medelijden hebben met de mensen die in die straat wonen. Wij hebben een aantal leuke straatnamen voor je op een lijst gezet. Je kunt deze straatnamen ook voor je zelf laten afdrukken bij pictogrammenshop.nl via website

Nederland:
1. Pisbulten in het Drentse Anderen
2. Voor de Blanken in het Drentse Ruinen
3. De Dubbeleworststeeg in Amsterdam
4. Tussen Hel en Vagevuur in Enkhuizen
5. De Crackstraat in Heerenveen

Buitenland
1. Cowshit lane
2. Bell End
3. Dumb Womans Lane
4. Katies Crotch Road
5. Bald Knob Road