Technologie als zorgmiddel

Technologie gaat razendsnel en we merken het gevolg ervan. Er is meer in 10 jaar tijd bereikt dan de duizenden jaren daarvoor bij elkaar. Dit komt omdat de technologie met een exponentiële groei blijft groeien. Dit houdt in dat de groei met verloop van tijd alleen maar sneller groeit. We hebben in loop van der jaren deze groei van technologie in onze voordeel laten werken. De voordelen in allerdaagse leven en het makkelijk maken van verschillende handelingen. Het gebruik van technologie is een zoveel voorbeelden te noemen maar één voorbeeld is wonderbaarlijk in de zin dat gehandicapten een veel beter leven ervaren.

Veranderingen voor ouderen

Recente jaren zijn er ook zorg maatregelen genomen voor de oudere in onze wereld. Het wonderbaarlijke begint natuurlijk eerst met zorgen voor de mensen die problemen hebben om opzich zelf te kunnen leven. Je zult niet in 1 dag een stad bouwen, je moet beginnen bij de eerste stenen. Ouderen hebben meestal een probleem om op latere leeftijd voor zichzelf te zorgen wegens verschillende omstandigheden. Neem als voorbeeld een oudere die aan dementie lijd. Deze situatie kan moeilijk verlopen voor de persoon in kwestie maar ook voor de mensen eromheen. De technologie is ook hier toepasbaar en effectief gebleken. Er is namelijk een robotkat om ervoor te zorgen dat de mensen die aan dementie lijden een bepaalde rust en kalmte te kunnen geven. Het is net een echte kat die zacht aanvoelt en makkelijk word geaccepteerd door de ouderen.

Wonderen

Eerst waren wonderen verhalen die je hoorde uit de bijbel waarbij Jezus de invalide kon laten lopen en het was prachtig. Nu is de tijd aangebroken dat we wonderen alledaagse realiteit kunnen maken. Gehandicapten waren normaal gesproken gedoemd om te blijven in rolstoelen maar komt er een verandering. Het bedrijf Suitx heeft de zogeheten Exoskeletons ontwikkeld. De Exoskeleton is een soort van robot pak die invalide mensen weer laat dromen om te kunnen lopen. Meestal denk je dan dat het een heel astronaut pak zal zijn maar het weegt 12kg en zit handig om je middel en benen. De pak kan aangepast worden op maat van de persoon die het draagt. Het is wel een duur ding en kost rond de 50.000 euro. Het zal niet het probleem direct genezen maar het zorgt wel voor preventie van andere pijntjes die veroorzaken door het overmatige zitten. De Exoskeleton is niet iets wat je zo 1 2 3 meeneemt en is dus echt bedoelt voor de langere trips.

De constante urge om te groeien en verbeteren gepaard met de groei van technologie betekent dat de mens nog lang kan genieten van zulke snufjes die het voor iedereen gemakkelijker zal maken.