Uw auto gratis verkopen

Wilt u van uw oude auto af en er gemakkelijk een mooie schep geld voor vangen? Het is tegenwoordig erg makkelijk om uw auto via het internet te verkopen. Het loont echter wel om uw auto goed voor te bereiden. Met een paar kleine voorzorgmaatregelen kan u zo honderden euro’s extra vragen. Uw auto online verkopen is nog nooit zo simpel geweest.

Ruim uw auto op

Wilt u uw auto online aanbieden of inruilen, dan is het aan te raden deze eerst grondig schoon te maken. Niet alleen de buitenkant, maar zeker ook het interieur. Een schone, frisse indruk doet immers wonderen. Haal de vlekken uit de stoelen, trek een stofzuiger over de matjes op de vloer en werk alle vreemde luchtjes zo goed mogelijk weg. Potentiële kopers zijn snel geneigd meer te betalen als de gebruikte auto er nieuw en schoon uitziet. Als de auto al langere tijd in gebruik is kan het zelfs rendabel zijn om het interieur door een professioneel bedrijf schoon te laten maken. Het kost wat, maar uw auto komt een stuk beter naar voren als potentiële verkopers zich niet af hoeven te vragen wat die rare lucht is.

Wat voor auto zou u kopen?

Een verkooppraatje en voor begeleidende tekst bij
online verkopen van uw auto
kan soms moeilijk zijn. Een goede richtlijn voor wat een dergelijke tekst moet bevatten kan u achterhalen door uzelf in de schoenen van de koper te plaatsen. Als u online een auto zou kopen, wat wilt u dan weten over de auto? Heeft de auto recent een APK gehad? Wat voor opties en/of gadgets wilt u graag zien in een nieuwe auto? Wat is de onderhoudsgeschiedenis en zijn er belangrijke mankementen waar een deal op stuk kan lopen voor u?

Door het praatje mooi op te schrijven op deze manier richt u de tekst op wat een potentiële bieder nodig heeft om een besluit te maken. Let er ook op dat u goede foto’s plaatst bij deze tekst. Het liefst een afbeelding uit elke hoek. Op deze manier laat u zien dat de auto geen verborgen gebreken heeft, wat vertrouwen wekt bij (in)kopers. Met een duidelijke verkooptekst heeft u uw nieuwe of gebruikte auto in een oogwenk verkocht.