Waarom is mening kleding belangrijk

Tegenwoordig moet kleding modieus zijn en is sociale acceptatie belangrijk. In omgang met je omgeving is de keuze van je kleding best belangrijk. Makkelijke voorbeelden zijn pakken voor je werk, sportkleding zo geef je een teken wat je situatie van het moment is. Feest kleding tijdens een sollicitatiegesprek kan niet niet.

Kleding benadrukt ook je persoonlijkheid. Wanneer je iemand voor het eerst ziet kun je al in enkele secondes een beeld krijgen van die persoon. Kleding kan bijvoorbeeld al aangeven of iemand verzorgd of onverzorgd is. Je kunt ook zien of iemand geeft om uiterlijke verzorging. Loopt iemand met de nieuwste modetrends mee of heeft iemand gewoon aan wat hij/zij prettig vind. Als je tijdens een feest worden aangesproken door iemand in een nette overhemd of iemand in een jogging-broek is de keuzes al gauw met wie je in gesprek zou willen gaan.

Mode

Tegenwoordig is het steeds belangrijker om met de modetrends mee te gaan. Vooral bij kinderen merk je sociale druk als je buiten de boot valt. Kinderen kunnen daardoor al gauw gepest worden. Je wordt bijna gedwongen door je omgeving om mee te gaan met de nieuwste trends. Kun je bijvoorbeeld bedenken dat mannen 5 jaar geleden nog laarzen aan deden, dan werd je echt uitgelachen en aangestaard op straat. Nu is het normaalste zaak van de wereld dat mannen ook met laarzen rond lopen.

Merkkleding
Veel bedrijven maken handig gebruik vaneen imago bij bepaalde kleding. Denk hier maar aan Pal mall, Hugo Boss, G-stars enzz je stralen een bepaalde imago uit waarbij je graag bij hoort. Deze kleding geven een bepaalde status die jij ook belangrijk vind. Ze willen hier vaak de hoofdprijs voor betalen. Spijkerbroeken bij G-stars zijn soms wel vijftig euro duurde dan spijkerbroeken bij de C&A.

Shoppen
Je ziet vaak dat iemand erg veel waarde hecht aan de mening van anderen. Ga maar eens bij een paskamer staan. Je hoort de hele tijd een oordeel van anderen over wat er gepast word. Wanneer iemand negatieve reactie geeft over je kleding is de kans heel erg klein dat je het gaat kopen. Ook al vind je het zelf wel erg mooi.

reviews

Er zijn steeds meer webshop waarbij je zelf makkelijker je keuze kan bepalen maar toch ben je nieuwsgierig wat andere mensen ervan vinden. Gelukkig zijn er diverse websites waar men mode reviews achterlaten van hun gekochte kleding. Zo kan je toch op een goede beslissing uit komen.