Wat doet een interieur styliste

Als een interieur styliste kijkt u samen met de mensen naar de wensen, daarna kijk je naar de mogelijkheden. Als je gaat wonen, wil je echt je eigen huis hebben. S´ochtend in de badjas gelukkig een ontbijtje maken of s ’avonds gezellig een filmpje op de bank kijken. Hiervoor is interieur heel belangrijk. Het geeft je een gevoel van rust en dat is heel fijn. Vaak willen mensen een heel mooi interieur en kunnen ze het zich heel goed inbeelden, alleen weten zij niet welke meubels ze moeten kopen. Daarom is er een interieur styliste. Hij/zij gaat vaak alles eerst bespreken en noteert het en maakt er soms een tekening bij, zo kunnen de bewoners zien hoe het gaat worden.

Vaak willen de bewoners niet heel wat anders, omdat ze bang zijn dat het niet mooi uit gaat pakken. Maar vaak zijn ze juist heel blij als ze iets heel anders hebben gekozen. Er wordt natuurlijk niet alleen naar de meubels gekeken, maar ook naar de lichtinvallen, ruimte en accessoires. Vaak vinden mensen het fijner om een interieur styliste in te huren, omdat zij vaak veel ervaring hebben of een opleiding hierin hebben gevolgd. Wat ook veel voor komt is dat makelaars zo’n persoon inhuren. Door middel van interieurstyling zorg je ervoor dat een huis dat te koop staat sneller wordt verkocht. Vaak zijn de bewoners toch bang dat ze het interieur niet mooi gaan vinden, dit is bijna niet mogelijk, want de interieur styliste maakt eerst hele duidelijke afspraken en vraagt je wat je echt niet wilt, wel kan het zijn dat je het mooi vindt maar nog moet wennen.

Verschillende soorten interieur stijlen

Er is voor ieder een ander soort interieur stijl wat hij/zij prachtig vindt. Sommige zijn heel wit met strakke, hoogglans meubels en sommige zijn heel donker met hele zachte banken met veel kussens. Een aantal voorbeelden van interieur stijlen zijn: industrieel interieur, popart interieur en een Scandinavisch interieur. Een industrieel interieur heeft veel weg van oude fabrieken, het is een geïnspireerde stijl uit de 19e en 20ste eeuw. Er zijn vaak niet heel veel accessoires en er wordt veel gebruik gemaakt van metaal. Bij een woning met een industrieel interieur moet je eigenlijk denken ´less is more´, dus minder accessoire. Vaak hangen er ook schilderijen van gebouwen. Een pop art interieur is weer iets heel anders dan een industrieel interieur, bij een pop art interieur moet je juist denken aan veel accessoire, felle kleuren. >De naam zegt het al, De stijl is geïnspireerd uit de jaren 50 en heeft vaak schilderijen van popartiesten uit die tijd. Ook hangen er vaak kleur schilderijen. Bijv. van Marlyn Monroe. Het is eigenlijk een huis met veel kunst en kleur. Op deze website kun je de beste verkoop stylisten inhuren.

Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur is dan weer helemaal anders en persoonlijk vind ik dit ook het mooiste interieur. Deze stijl is de laatste jaren heel populair geworden. Het gaat er hier om dat je en ´warme´ sfeer creëert. Vaak gebruik je warme donkere kleuren en heb je op de banken heel veel kussens. Toch gaat het hier ook om minimalistisch en hiermee bedoelen ze dat je niet allerlei kleine objecten in je ruimte moet zetten. Dit zorgt voor onrust en dit is niet warm.