Wat is een advocaat?

Een advocaat is een persoon de veel verstand heeft van wetten en andere juridische zaken. Om het beroep advocaat te kunnen beoefenen heb je een universitaire opleiding nodig. Een advocaat helpt mensen die een juridisch probleem hebben. Heel veel mensen weten niet hoe alle wetten precies in elkaar zitten, mocht je daarmee in de problemen komen of ermee vast lopen kan je altijd de hulp van een advocaat inschakelen. Ook kun je een advocaat inschakelen wanneer je verdacht wordt van bepaalde strafbare zaken, een advocaat kan je dan helpen verdedigen. Ook bij kleine geschillen is het verstandig om een advocaat in te schakelen, een advocaat kan je dan helpen om bijvoorbeeld een compromis te sluiten.

Welke advocaten zijn er?

Er zijn een heleboel verschillende advocaten elke heeft een eigen rechtsgebied. De meeste bekende rechtsgebieden zijn: arbeidsrecht en strafrecht. Bij arbeidsrecht gaat het meestal om een geschil tussen de werkgever en de werknemer. Als je een misdrijf of overtreding hebt begaan dan zal je de hulp van een strafrechtadvocaat moeten inschakelen. De strafrechtadvocaat kent alle regels en wetten omtrent overtredingen en misdrijven en kan je tevens bijstaan tijdens een rechtszaak. Dit zijn enkele voorbeelden van soorten advocaten er zijn natuurlijk nog meer vakgebieden voor advocaten. Zo heb je ook nog pensioenrecht een algemeen civielrecht. Pensioenrecht heeft te maken met alle zaken wat te maken heeft met het pensioen. Algemeen civiel recht houdt in problemen tussen twee burger of bijvoorbeeld twee ondernemers.

Waarom een advocaat?

Omdat veel mensen de wetten en regels niet goed genoeg kennen waardoor ze bij bepaalde zaken hulp nodig hebben van iemand die alles precies weet, dan kom je uit bij een advocaat. Ook hebben advocaten in het verleden ervoor gezorgd dat een hoop conflicten zijn opgelost. Dus als u ergens niet uit komt met betrekking tot wetten en regels neem dan altijd contact op met een advocaat. Je kunt altijd het gesprek aan gaan om te vragen wat het advies is van een advocaat. In sommige zaken heb je geen keuze en ben je verplicht een advocaat in handen te nemen. Advocaten zijn over het algemeen redelijk prijzig, dit kan niet iedereen betalen. Om dit probleem op te lossen zijn er pro deo advocaten, om hiervoor in aanmerking te komen moet je aan bepaalde eisen voldoen.

Bron: http://www.kroonadvocatenkantoor.nl/