Wat is een relatiegeschenk?

Als je een relatie wilt blijven onderhouden kan een relatiegeschenk helpen. Een relatiegeschenk geef je aan een (toekomstige) klant, leverancier of werknemer. Een relatiegeschenk is een klein cadeautje, meestal met het bedrijfslog erop bedrukt. Als je een relatiegeschenk aan iemand cadeau geeft, laat je zien dat je diegene waardeert. Het is natuurlijk heel lief en aardig om een relatiegeschenk cadeau te geven, maar we weten allemaal wel waarom het wordt gedaan. Het is namelijk ook een vorm van marketing. Het zorgt voor meer naamsbekendheid en dat is wat bedrijven willen. Naamsbekendheid is belangrijk, omdat ze zo populair worden.

Populariteit relatiegeschenken neemt toe

Een aantal jaar geleden deden nog niet zoveel bedrijven aan relatiegeschenken. Tegenwoordig zijn dat er wel heel veel. Bedrijven vinden het leuker om iets te geven wat bij ze past en ook willen ze dat het echt gebruikt wordt. De geschenken worden niet alleen aan bekenden gegeven, maar ook aan mensen die wellicht klant kunnen worden. Je hebt het vast wel eens gezien, de mensen die wat weggeven. Dit kan een flesje water zijn of een pen. Het gaat eigenlijk niet zo zeer om het cadeau, maar de gedachten erachter. Mensen vinden het vaak ook leuk om onverwachts iets te krijgen.

Relatiegeschenken online bestellen

Een paar jaar terug was het relatiegeschenk nog niet zo populair als nu. Het aanbod was daarom ook veel kleiner dan nu. Tegenwoordig is er een ruim aanbod relatiegeschenken online te bestellen. Doordat er steeds meer vraag naar relatiegeschenken is, zijn er ook veel meer producten te koop. Dan heb ik het niet alleen over de winkels, maar ook op het internet. Er zijn diverse webshops die verschillende relatiegeschenken aanbieden, dit kunnen sleutelhangers, keycords, telefoon hoesjes, bedrukte mokken zijn en nog veel meer. Wel moeten de producten in grote aantallen worden besteld. Je krijgt hierdoor wel meer korting en dat is natuurlijk heel fijn. De producten zijn er in allerlei maten en kleuren. Als je met de tijd mee wilt lopen is het slim om een digitale relatiegeschenk te geven. Een usb-stick is daar een voorbeeld van. Iedereen gebruikt internet en wilt alle bestanden bij zich hebben. Met een usb-stick kun je alle bestanden veilig opslaan en hoef je niet bang te zijn om het kwijt te raken. Usb-sticks zijn er in hele leuke vormen en je maakt het helemaal af als je het logo erop laat bedrukken.