Wat is whisky precies?

Whisky is een drank, een alcoholistische om precies te zijn. Het wordt in heel veel landen over de hele wereld gedronken. Men vindt het vaak fijn om te drinken uit een mooie glas, dit geldt ook bij whisky. Whisky wordt meestal gedronken uit een tulpvormige glas, dit heeft ook echt de vorm van een tulp. Naast een tulpvormige glas drinkt men ook whisky uit een tumblr glas. Een tumblr glas is rond van vorm en er zitten kristallen op de onderkant. Dit geeft de illusie dat er veel in zit, maar je moet natuurlijk nooit teveel van whisky drinken. Als je het niet gewend bent te drinken, word je snel aangeschoten en kan het verkeerd vallen.

De geschiedenis van de whisky

De eerste whisky is al eeuwen geleden gemaakt, maar men weet niet precies door wie. Na allerlei onderzoeken zijn ze tot de conclusie gekomen dat het de Arabieren waren. Dit kunnen we niet met zekerheid zeggen. Ze denken dat de Arabieren de whisky hebben gemaakt, dit wordt ook wel distilleren genoemd. Ook Ierland was er snel bij en gin g het zelf ook maken, na Ierland kwam Schotland en Canada. De whisky is nu wereldwijd bekend en heel veel mensen drinken het. Het is wel een sterke, alcoholistische drank dus je moet er niet teveel van hebben. Whisky wordt op twee manieren geschreven: Whisky en Whiskey. In Ierland en de Verenigde Staten schrijven ze het met een ´e´ ertussen. Canada en Schotland schrijven het zonder de letter. Op zoek naar een whisky aanbieding? Online zijn er vele te vinden, omdat concurrerende whisky handelaren de echt whisky drinkers graag aan zich willen binden.

Welke soorten whisky’s zijn er allemaal?

Zoals ik al schreef, wordt whisky wereldwijd gedronken. Dit betekent ook dat er verschillende soorten whisky´s zijn. Heel veel whisky´s hebben ook een smaakje, bijv. vanille of chocola. Dit maakt het net wat lekkerder en minder sterk. Whisky hoor je met water of ijs te drinken. Irish Whisky is gemaakt in Ierland en er zit graan, haver en tarwe in. Ook wordt het op een andere manier gedistilleerd, waardoor het anders smaakt dan de American whiskey. De American whiskey wordt dus gemaakt in de Verenigde staten en hier zit graan, rogge en mais in. Ook heeft de Amerikaanse whiskey een bittere smaak. Dit valt niet bij iedereen in de smaak, maar het kan lekker zijn. Er zijn nog heel veel andere whisky soorten. Neem is een kijkje op een van de webshops, daar staat ook een beschrijving. Een whisky’tje smaakt natuurlijk lekkerder in een mooi glas. De whiskyglazen van Dranktotaal.nl zijn hier perfect geschikt voor.