Tegen welke aandoeningen helpt een ooglaseren?

Ooglaseren is tegenwoordig een van de meest uitgevoerde behandelingen. Niet iedereen komt in aanmerking voor een ooglaser behandeling. Ooglaseren is namelijk niet geschikt voor alle kwalen aan het oog.Welke kwalen zijn dan wel te behandelen met een ooglaser behandeling? En wat houdt ooglaseren precies in? Lees hier meer over welke aandoeningen een ooglaser behandeling kan verhelpen.

Ooglaseren staat voornamelijk bekend bij het verhelpen van problemen bij het zicht. Een behandeling draagt bij aan een lenzen en bril vrij leven. Bij een ooglaser behandeling bewerkt een bekwame arts met een laser gedeeltes in het oog. De laser past als het ware het oog aan of bewerkt bloedvaatjes die beschadigd zijn. Daarnaast zijn er ook genoeg kwalen die een ooglaser behandeling niet kan genezen. Het is daarom ook altijd nodig om eerst een arts naar je ogen te laten kijken en op basis van die resultaten te kijken of ooglaseren een optie is.

Glaucoom
Een aandoening waarbij ooglaseren een oplossing kan zijn is bij een glaucoom. Bij deze aandoening ontstaat er schade aan de oogzenuw. Met als gevolg dat het zicht in grote stappen afneemt. Een ooglaser behandeling kan bijdragen aan de genezing van deze aandoening. Het is hier wel belangrijk in welk stadium de aandoening ontdekt wordt.

Oogvlies
Bij beschadigingen aan het netvlies kan ooglaseren erg effectief zijn. Ook hier speelt de beschadiging van het netvlies een belangrijke rol. Hoe groter de schadig aan het netvlies is, hoe lastiger het is om het met een ooglaser behandeling te verhelpen.

Diabetisch Retinopathie
Als gevolg van een slechte behandeling van suikerziekte kan er een kwaal ontstaan die ook wel Diabetisch Retinopathie genoemd wordt. Hierdoor kunnen lekkende bloedvaatjes ontstaan of abnormale groei van het oog. Ooglaseren kan er voor zorgen dat de ongewenste groei wordt vertraagd of zelfs wordt gestopt.

Een aandoening waar een ooglaser behandeling bijvoorbeeld niet voor geschikt is, is Cataract. Hierbij ontstaat vertroebeling bij de lens en wordt ook wel grijze staar genoemd. Het is wel mogelijk om na het verwijderen van het Cataract een ooglaser behandeling te ondergaan. Op deze manier wordt de nieuwe lens gelazerd waardoor de kans kleiner wordt dat ook deze lens weer troebel wordt.

Ooglaseren kent dus vele voordelen zoals het niet meer hoeven dragen van een bril of lenzen. Daarnaast is ooglaseren ook geschikt voor het behandelen van bepaalde kwalen zoals bijvoorbeeld Diabetisch Retinopathie en bij Glaucoom. Raadpleeg altijd een arts van te voren of ooglaseren een optie is voor het behandelen van jouw aandoening. Daarnaast is het ook goed om te kijken naar verschillende oogklinieken en deze te vergelijken met elkaar. Kijk hierbij goed naar de bevoegde artsen en certificaten rondom bijvoorbeeld de hygiëne.

ooglaseren