Naar de camping? Laat de zaklamp thuis en neem een hoofdlamp mee

Ga je naar de camping, dan zijn er tientallen dingen die je zeker mee moet nemen. Eén van de dingen die je absoluut niet kunt missen als je gaat kamperen, is een zaklamp. Toch zien we dat steeds minder mensen een zaklamp inpakken als ze gaan kamperen. Dit betekent niet dat ze geen lichtje meenemen naar de camping, maar simpelweg dat ze een betere variant van de zaklamp hebben gevonden. Zo zijn er steeds meer kampeerders die een hoofdlamp meenemen naar de camping, in plaats van de standaard zaklamp.

Wat is een hoofdlamp?

Een hoofdlamp is een zaklamp die je op je hoofd draagt. Dit betekent dat je de lamp niet vast hoeft te houden, maar wel altijd verlichting in de buurt hebt. Omdat de lamp meebeweegt met de bewegingen van je hoofd, heb je altijd een lichtje waar je verlichting nodig hebt. Draai je je om, kijk je omhoog of kijk je naar beneden, dan schijnt de hoofdlamp altijd op de juiste manier met je mee.

De voordelen van een hoofdlamp

Het gebruiken van een hoofdlamp op de camping heeft enkele voordelen. Het belangrijkste voordeel van de lamp, is dat je de lamp op je hoofd kunt zetten. Dit betekent dat je de lamp niet vast hoeft te houden en altijd beide handen vrij hebt. Moet je ’s nachts naar het toilet, moet je de haringen van de tent wat steviger de grond in slaan in de nacht of moet je om een andere reden het donker in, dan heb je altijd beide handen vrij en toch een lichtje in de buurt.

Daarnaast schijnt het licht van een hoofdlamp automatisch de juiste kant op. Kijk je naar beneden, dan schijnt de lamp precies op de goede plek. Draai je je om, dan draait de lamp met je mee en zo heb je altijd licht waar je verlichting nodig hebt.

Altijd een lichtje in de buurt? Neem een hoofdlamp mee

Wil jij altijd een lichtje in de buurt hebben op de camping, zonder dat je een zaklamp met je mee moet dragen? Schaf dan een hoofdlamp aan en je kunt de ultieme kampeerlamp meenemen op vakantie. Wil je zeker weten dat niemand van jouw reisgezelschap zonder een lampje komt te zitten op vakantie, dan koop je toch gewoon meerdere hoofdlampen.